Események


Halpern 70 conference - 17 June 2021

2021.06.17.

Preliminary programme

1 pm – 1.05 pm Short introduction


1.05 pm – 2.20 pm Presentations 1 (15 minute presentations, 15 minute discussion in the end)


Wendy Carlin (University College London)
Miklós Koren (Central European University; KRTK)
Charles Wyplosz (The Graduate Institute Geneva)
Gábor Békés (Central European University; KRTK)


2.20 pm – 2.30 pm Coffee break


2.30 pm – 3.45 pm Presentations 2 (15 minute presentations, 15 minute discussion in the end)


Gianmarco Ottaviano (Bocconi University)
Péter Harasztosi (European Investment Bank)
Zsolt Darvas (Bruegel)
Balázs Muraközy (University of Liverpool; KRTK)


3.45 pm – 4.00 pm Coffee break


4.00 pm – 5.00 pm Roundtable on Lászlo’s work and its context


Giorgio Barba Navaretti (University of Milan)
Carlo Altomonte (Bocconi University)
Michael Landesmann (Vienna Institute for International Economic Studies)


Helyszín: Held in a hybrid form: offline venue: Institute of Economics - Centre for Economic and Regional Studies /1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4./ and online (zoom). Please register here: kti.titkarsag@krtk.hu until 10th of June.

Ázsia és a COVID-19 konferencia - N. Rózsa Erzsébet Iránról és Szigetvári Tamás Törökországról szóló előadása megtekinthető

Ázsia és a COVID-19 konferencia - N. Rózsa Erzsébet Iránról és Szigetvári Tamás Törökországról szóló előadása megtekinthető2021. június 5-én került sor a PPKE Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportjának az MNB támogatásával megvalósuló Ázsia és a COVID-19 című online konferenciájára a Világgazdasági Intézet kutatóinak részvételével.

Halpern 70 - konferencia - 2021. június 17.

Halpern 70 - konferencia - 2021. június 17.Az előadást hibrid formában tartjuk meg: a személyes részvétel mellett (helyszín: KRTK Közgazdaságtudományi Intézet, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4., K11-K12 terem) zoomon keresztül is be lehet kapcsolódni. Az ehhez tartozó link külső érdeklődők számára a kti.titkarsag@krtk.hu e-mail címen igényelhető és csütörtök délután válik elérhetővé. Kérjük, részvételi szándékukat legkésőbb június 10-ig jelezzék.

1st Visegrad conference - Institute of World Economics, Centre for Economic and Regional Studies

1st Visegrad conference - Institute of World Economics, Centre for Economic and Regional StudiesThe Institute of World Economics, Centre for Economic and Regional Studies is organizing a conference with the title ″1st Visegrad conference″. Date: June 3, 2021 and June 4, 2021. Venue: online (ZOOM).

Kiemelt híreink

New journal article by Anikó Bíró, researcher of KTI in Agricultural Economics

New journal article by Anikó Bíró, researcher of KTI in Agricultural Economics First published: 11 June 2021

Mennyire fájna a költségvetésnek, ha szabadabban dönthetnénk a nyugdíjba vonulásról? - Simonovits András cikke a KRTK Blogban

Mennyire fájna a költségvetésnek, ha szabadabban dönthetnénk a nyugdíjba vonulásról? - Simonovits András cikke a KRTK Blogban Rugalmas nyugdíjkorhatárról akkor beszélünk, ha néhány évvel az általános nyugdíjkorhatár elérése előtt és után is nyugdíjba lehet vonulni, csak a havi nyugdíj úgy csökken vagy növekszik, hogy az életpálya-befizetések és -kifizetések egyenlege fennmarad. 2009-ig a levonás túl kevés volt, 2011-2012-ben pedig – a Nők40 kivételével – megszűnt az előrehozott nyugdíj. Korábban számos cikkben érveltem a rugalmas nyugdíjkorhatár bevezetése mellett, de másokat követve, megelégedtem a statikus (pontosabban: állandósult állapotbeli elemzéssel). Most dinamikus kiterjesztéssel pótolom a hiányt.

Hardi Tamás és Ocskay Gyula tanulmánya megjelent a Földrajzi Közlemények idei második negyedéves számában

Hardi Tamás és Ocskay Gyula tanulmánya megjelent a Földrajzi Közlemények idei második negyedéves számában A Magyar Földrajzi Társaság tudományos folyóirata. Évf. 145, szám 2 (2021) - megjelent: 2021-05-26

További híreink »