Muraközy Balázs és Békés Gábor írása a Strategic Management Society blogbejegyzésében

2021.03.31 | 08:32
Muraközy Balázs és Békés Gábor írása a Strategic Management Society blogbejegyzésében

Date: March 10, 2021

Into the Unknown: A Richer Way to Capture Firm Internationalization

by Gábor Békés, Gabriel R.G. Benito, Davide Castellani and Balázs Muraközy

A medium-sized chemical manufacturer from Bologna in Italy is already exporting its products across the European Union (EU) and is considering extending its international activities. Its management is discussing three options: Setting up another plant in France, starting to export to the USA or, even, opening a new factory there, in Atlanta. While these options clearly require very different capabilities and carry quite different levels of risk, traditional measures of internationalization often cannot distinguish well between them. For example, counting the number of markets the firm serves would find the two latter options similar, while focusing on whether the firm conducts an internationalization mode requiring a large level of commitment (foreign direct investment, FDI) will find options 1 and 3 very similar. 

A more nuanced way to look at firms’ internationalization is to consider their international footprint; that is, the combination of the markets in which a firm operates and the modes it engages in. In this simple matrix, which is not very demanding in terms of data, the choices above can be represented easily and clearly.

 

 

« Vissza a listához

Eseménynaptár

H

K

Sz

Cs

P

Szo

V

29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
2021 Április

Kiemelt híreink

Járványszerűen terjed a koronavírus a tudományos életben - Orosz Ágnes írása a KRTK blogban

Járványszerűen terjed a koronavírus a tudományos életben - Orosz Ágnes írása a KRTK blogban Számszerű elemzés nélkül is kijelenthető, hogy a koronavírus témaköre uralja a hazai és nemzetközi médiát már több, mint egy éve. Az internetes tartalmak és persze a nyomtatott sajtó esetében is elképzelhetetlen, hogy úgy teljen el egy nap, hogy valamilyen kontextusban ne találkozzunk a kifejezéssel. A vírus magyarországi megjelenésekor, 2020 március elején már 6100 hír született koronavírus témában naponta a különböző magyar híroldalakon, és azóta is rendre a vezető hírek között találjuk a COVID-19 tartalmakat. Ez a tudományos kutatás esetében sincs másképp.

Schlotter Ildikó szerzőtársakkal írt tudományos cikke megjelent az Algorithmica szakfolyóiratban

Schlotter Ildikó szerzőtársakkal írt tudományos cikke megjelent az Algorithmica szakfolyóiratban Published: 26 March 2021

Braun Erik, Iloskics Zita és szerzőtársaik cikke a Regional Statistics friss számában

Braun Erik, Iloskics Zita és szerzőtársaik cikke a Regional Statistics friss számában Regional Statistics, Vol. 11. No. 2. 2021 - A KSH Területi Statisztika c. folyóiratának negyedévente megjelenő angol nyelvű változata

További híreink »