Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent ″Az önvezető járművek világa - Társadalmi hatások és kihívások″ című kötet

2021.05.03 | 12:30
Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent ″Az önvezető járművek világa - Társadalmi hatások és kihívások″ című kötet

Szerkesztette: Csizmadia Zoltán és Rechnitzer János, a szerzők közt több RKI-s kutatóval: Páthy Ádám, Rechnitzer János, Szemerédi Eszter.

            Az önvezető járművek világa

              Társadalmi hatások és kihívások

                                       Csizmadia Zoltán – Rechnitzer János
         Akadémiai Kiadó, 2021.
                                                    "Napjainkra az önvezető járművek váltak a 21. század szimbólumává. A digitalizált technológiák kimagasló termékei, amelyek nemcsak előállításukban, de a használatban is olyan újdonságokat tartalmaznak, amelyek alapvetően és radikálisan hatnak a nemzetgazdaságok eddigi szerkezetének, működésének megváltoztatására. Átalakítják a járműgyártást (lásd 3. fejezet), s azon keresztül számos gazdasági szektort és tevékenységet, miközben újabb gazdasági aktivitásokat generálnak. Kihatnak a fogyasztásra és az életmódra, hiszen alkalmazásukkal szabadidőt nyerhetünk, a jövedelmek átcsoportosításának körülményeit befolyásolják, nem beszélve a biztonságról, a kényelemről (lásd 7. fejezet). S végezetül formálják a térhasználatot (lásd 4. fejezet) és az automobilitás rendszerét is (lásd 5. fejezet)."

2. fejezet. Hatásrendszer dimenziói • Rechnitzer János

« Vissza a listához

Eseménynaptár

H

K

Sz

Cs

P

Szo

V

31
1
2
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
2021 Június

Kiemelt híreink

New journal article by Anikó Bíró, researcher of KTI in Agricultural Economics

New journal article by Anikó Bíró, researcher of KTI in Agricultural Economics First published: 11 June 2021

Mennyire fájna a költségvetésnek, ha szabadabban dönthetnénk a nyugdíjba vonulásról? - Simonovits András cikke a KRTK Blogban

Mennyire fájna a költségvetésnek, ha szabadabban dönthetnénk a nyugdíjba vonulásról? - Simonovits András cikke a KRTK Blogban Rugalmas nyugdíjkorhatárról akkor beszélünk, ha néhány évvel az általános nyugdíjkorhatár elérése előtt és után is nyugdíjba lehet vonulni, csak a havi nyugdíj úgy csökken vagy növekszik, hogy az életpálya-befizetések és -kifizetések egyenlege fennmarad. 2009-ig a levonás túl kevés volt, 2011-2012-ben pedig – a Nők40 kivételével – megszűnt az előrehozott nyugdíj. Korábban számos cikkben érveltem a rugalmas nyugdíjkorhatár bevezetése mellett, de másokat követve, megelégedtem a statikus (pontosabban: állandósult állapotbeli elemzéssel). Most dinamikus kiterjesztéssel pótolom a hiányt.

Hardi Tamás és Ocskay Gyula tanulmánya megjelent a Földrajzi Közlemények idei második negyedéves számában

Hardi Tamás és Ocskay Gyula tanulmánya megjelent a Földrajzi Közlemények idei második negyedéves számában A Magyar Földrajzi Társaság tudományos folyóirata. Évf. 145, szám 2 (2021) - megjelent: 2021-05-26

További híreink »