Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent ″Az önvezető járművek világa - Társadalmi hatások és kihívások″ című kötet

2021.05.03 | 12:30
Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent ″Az önvezető járművek világa - Társadalmi hatások és kihívások″ című kötet

Szerkesztette: Csizmadia Zoltán és Rechnitzer János, a szerzők közt több RKI-s kutatóval: Páthy Ádám, Rechnitzer János, Szemerédi Eszter.

            Az önvezető járművek világa

              Társadalmi hatások és kihívások

                                       Csizmadia Zoltán – Rechnitzer János
         Akadémiai Kiadó, 2021.
                                                    "Napjainkra az önvezető járművek váltak a 21. század szimbólumává. A digitalizált technológiák kimagasló termékei, amelyek nemcsak előállításukban, de a használatban is olyan újdonságokat tartalmaznak, amelyek alapvetően és radikálisan hatnak a nemzetgazdaságok eddigi szerkezetének, működésének megváltoztatására. Átalakítják a járműgyártást (lásd 3. fejezet), s azon keresztül számos gazdasági szektort és tevékenységet, miközben újabb gazdasági aktivitásokat generálnak. Kihatnak a fogyasztásra és az életmódra, hiszen alkalmazásukkal szabadidőt nyerhetünk, a jövedelmek átcsoportosításának körülményeit befolyásolják, nem beszélve a biztonságról, a kényelemről (lásd 7. fejezet). S végezetül formálják a térhasználatot (lásd 4. fejezet) és az automobilitás rendszerét is (lásd 5. fejezet)."

2. fejezet. Hatásrendszer dimenziói • Rechnitzer János

« Vissza a listához

Eseménynaptár

H

K

Sz

Cs

P

Szo

V

26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
2021 Május

Kiemelt híreink

Call for Papers - 12th Annual Financial Market Liquidity Conference - Budapest, Hungary 11-12th November 2021

Call for Papers - 12th Annual Financial Market Liquidity Conference - Budapest, Hungary 11-12th November 2021 The Department of Finance, Corvinus University of Budapest and the Game Theory Research Group, Centre for Economic and Regional Studies are organizing the Annual Financial Market Liquidity Conference for the twelfth time. This year, Corvinus University of Budapest hosts the conference both onsite as well as on a virtual conferencing platform allowing for a hybrid and flexible format.

Egy évtizeddel a forradalmi hullámot követően javultak-e az arab államok gazdasági kilátásai? - Szigetvári Tamás válaszol a Portfolio KRTK Blogjában

Egy évtizeddel a forradalmi hullámot követően javultak-e az arab államok gazdasági kilátásai? - Szigetvári Tamás válaszol a Portfolio KRTK Blogjában Tíz éve, 2011 tavaszán rengette meg az arab tavaszként aposztrofált forradalmi hullám a Közel-Kelet és Észak-Afrika autoriter rezsimjeit. A Tunéziában kipattant szikra Egyiptomban, Líbiában, Jemenben, Szíriában és Bahreinben is komolyan megrengette az addigi politikai berendezkedést, de szinte az összes arab országban a kormányzat elleni tüntetésekhez, utcai demonstrációkhoz vezetett. Az arab tavasz elsődleges oka a romló életkörülményekben, a perspektívák hiányában volt keresendő – de vajon egy évtizeddel a forradalmi hullámot követően változott-e a helyzet, javultak-e az arab államok gazdasági kilátásai?

Fertő Imre és Štefan Bojnec cikke megjelent a NEW MEDIT szakfolyóiratban

Fertő Imre és Štefan Bojnec cikke megjelent a NEW MEDIT szakfolyóiratban Published online: 6 April 2021 in New Medit, A Mediterranean Journal of Economics, Agriculture and Environment, Vol 20 N. 1 (2021)

További híreink »