A magánytól is megvéd a vírusbuborék, avagy hogyan barátkozzunk járvány idején?

2020.08.07 | 18:05
A magánytól is megvéd a vírusbuborék, avagy hogyan barátkozzunk járvány idején?

Kóczy Á. László cikke a Portfolio KRTK Blogjában.

"A járvány jelenlegi szakaszában bármely ismerős, ismerős ismerőse, stb nagyjából hasonló valószínűséggel fertőződik meg és a hosszú lappangási időszak alatt átadhatja a vírust a kapcsolatainak. Amikor az átlag polgár egy kontaktus fenntartása mellett dönt, akkor ezzel nem csak a saját fertőződésének esélyét növeli, de az egész baráti körének (az ő ismerőseiknek és így tovább). Így a kör közepén álló játékos már nem főnök lesz, hanem éppen ellenkezőleg: igyekeznek elkerülni. (...) Tanulmányomban azt vizsgálta, hogy hogyan lehetne kapcsolati igény és a fertőzési kockázat optimális kompromisszumát a társadalom tagjaira egyszerre biztosítani."

 

⮚ Tovább a teljes cikkre

« Vissza a listához

Eseménynaptár

H

K

Sz

Cs

P

Szo

V

1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
2021 Március

Kiemelt híreink

Az MTA Közgazdaság-tudományi Bizottságának Nobel Emlékdíj Konferenciája - 2021. március 11.

Az MTA Közgazdaság-tudományi Bizottságának Nobel Emlékdíj Konferenciája - 2021. március 11. Az MTA Közgazdaság-tudományi Bizottsága által szervezett konferencia előadásai kitekintést adnak Paul R. Milgrom és Robert B. Wilson aukcióelméleti munkásságához kapcsolódó hazai és nemzetközi kutatásokra.

Fertő Imre főigazgatói kinevezése

Fertő Imre főigazgatói kinevezése Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Irányító Testülete 2021. március 1-jei hatállyal megválasztotta a kutatóhálózathoz tartozó hat kutatóközpont, egy önálló kutatóintézet, továbbá a mintegy 150, egyetemeken, illetve egyéb közintézményekben működő önálló kutatócsoport adminisztrációját ellátó Támogatott Kutatócsoportok Irodája intézményvezetőjét. A kutatóhely-vezetői pályázatok kiírására az előző intézményvezetők megbízatásának lejárta miatt került sor.

Újraindul-e az iráni nukleáris megállapodás? - N. Rózsa Erzsébet írása a KRTK Blogban a Portfolion

Újraindul-e az iráni nukleáris megállapodás? - N. Rózsa Erzsébet írása a KRTK Blogban a Portfolion Bár az amerikai külpolitikát általában egyfajta folytonosság jellemzi, Irán kérdésében a korábbi és a jelenlegi adminisztrációk között kifejezett nagy váltások követik egymást. Az Obama-kormányzat „kinyújtott kéz” politikáját Donald Trump „maximális nyomás” politikája váltotta. Majd a 2021 elején hivatalba lépő Joe Biden visszalépne az iráni nukleáris megállapodásba. Az elemzés az iráni nukleáris megállapodás lehetőségeit, bel- és külpolitikai, valamint regionális vonatkozásait veszi számba.

További híreink »